W końcu wiosna i lato, czyli najlepsza okazja do zmiany diety, bo piękne, smaczne i zdrowe produkty są dosłownie na wyciągnięcie ręki. Ja tez z tego korzystam i powoli przerzucam się właśnie na takie lżejsze i bardziej kolorowe jedzenie , żeby wykorzystać maksymalnie wszystko, to, co jest teraz dostępne. Szkoda tylko, że jest grupa owoców i warzyw, która może być narażona na gmo (
http://www.farmio.com/co-to-jest-gmo), czyli modyfikowanie genetyczne. Problem polega na tym, że potem takie warzywa trafiają do nas na talerze... Warto wiedzieć, że takim zabiegom poddawane są nie tylko owoce egzotyczne, jak papaja czy banany, ale też doskonale nam znane kapusta, ziemniaki, pomidory czy zboża. Właśnie dlatego warto wybierać te produkty, które pochodzą z certyfikowanych upraw albo od sprawdzonych rolników. Dzięki temu sałatki, zupy, zapiekanki czy przekąski będą nie tylko pyszne, ale i zdrowsze. I wtedy na spokojnie będziemy mogli przygotować chłodnik, ryż z warzywami, słodki deser jogurtowy z owocami nie tylko dla siebie, ale też dla dzieci